Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Bh. planinarke na najvišem vrhu Slovenije

Preporučeno

bh planinarkeČlanice Udruženja za podršku i razvoj sportskog turizma ”Avantur” iz Sarajeva proteklog vikenda su se, u organizaciji Planinarskog društva “Brezovača” iz Hadžića, popele na najviši vrh Slovenije, Triglav koji je visok 2.864 metra

U ekspediciji su učestvovale Alma Bešlagić, Amra Brkič i Alma Mirvić, a osnovni cilj im je bio promocija Bosne i Hercegovine.

Direktor Udruženja ”Avantur” Muamer Drugovac za Agenciju Fena je kazao da su djevojke promovirale BiH i pokazale da ima kvalitetnih i zainteresiranih planinara.

Upravo se čita:  Stigle trešnje, rod je dobar: Kilogram oko 9 KM

“Pohod je bio njihov poseban cilj, uspješno su ga ostvarile”, kazao je Drugovac.

Triglav je najviši planinski vrh u Sloveniji i Julijskih Alpa, visok je 2.864 metra, a prvi put je osvojen 1778. godine.

“Uspon na Triglav je želja mnogih planinara. Za Triglav mogu reći da je jedan u nizu impozantnih kamenih velikana”, istakao je Drugovac.

Upravo se čita:  Protest Saveza sindikata RS u Banjaluci: Radnici su slabo plaćeni, a prijavljuju se milijarde dobiti

Podsjetio je da su članovi i prijatelji ”Avantura” i prošle godine osvojili Triglav, a da je ovogodišnja novina i vrijednost jer je u pitanju ženska ekipa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas