Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Petrič: Promjene će u BiH doći veoma brzo

Preporučeno

ca004d3ed6bca470b55559f01eb07572-preview

Gostujući u emisiji „Danas“ Radija Bosne i Hercegovine, nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Volfgang Petrič iznio je glavne poruke konferencije u Berlinu i ciljeve tzv. novog pristupa Njemačke i Evropske unije (EU) rješavanju krize u regionu, a posebno u BiH

– Nije moguće napraviti lakši put u EU jer onda nećete biti u stanju preuzeti pozitivne elemente iz članstva u EU. Prvo morate uspostaviti funkcionalnu vlast. Država ne može sebi dopustiti vlade koje plaćaju, a koje su prvenstveno birokratske, komplicirane, I koje ne pomažu razvoj privrede jer je previše prepreka za razvoj – kazao je Petrič.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Dodao je da je to ono što mora doći iz BiH uz pomoć EU te da će konferencija u Berlinu poslati veoma snažnu poruku regiji i BiH posebno.

– Ne postoji mogućnost da se nastavi kao do sada. Čak i ako naredni izbori ne donesu promjene, uvjeravam vas da će promjene doći u BiH veoma brzo – poručio je Petrič.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas