Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zagreb: Desetine povrijeđenih zbog padova na snijegu

Preporučeno

U jednom je slučaju mlađa osoba ozlijeđena pri padu snijega sa zgrade. Glumca i voditelja Tarika Filipovića udarilo auto koje se nije moglo zaustaviti zbog snijega

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Snijeg, koji je proteklih dana prouzročio brojne probleme u Zagrebu, i dalje pada, ali smanjenim intenzitetom, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Padaline na području Zagreba i zagrebačke županije očekuju se do kraja tjedna.
Zimska služba još uvijek nije uspjela ukloniti velike količine snijega koji je napadao proteklih dana, a već su sve snage upregnuli u borbu protiv novog snijega koji je počeo padati jučer popodne.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika jučer je u Traumatološku kliniku u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici primljeno tridesetak ozlijeđenih, mahom zbog lomova. U jednom je slučaju mlađa osoba ozlijeđena pri padu snijega sa zgrade.

Jedna od žrtava teških vremenskih uvjeta je i hrvatsko-bosanski glumac i TV voditelj Tarik Filipović. Filipović je, naime, prelazio pješački prijelaz u zagrebačkom naselju Kustošija kada je na njega naletio terenac koji se zbog skliskog kolnika i snijega nije mogao zaustaviti. Filipović je zadobio prijelom lijeve potkoljenice, a smrskano mu je i koljeno.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Razni gradski mediji javljaju i kako povremeno dolazi do kratkotrajnih zatvaranja zagrebačkih prometnica, a time i stajanja tramvajskih linija zbog neodgodivog uklanjanja snijega s krovova zgrada.

U Zagrebu su obustavljene neke gradske autobusne linije, a neke voze po skraćenom voznom redu. Sve pruge na području Republike Hrvatske otvorene su za promet, ali zbog velike količine snijega željeznički promet teče s poteškoćama i otkazane su mnoge linije, priopćile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ). Također, zbog snijega koji smanjeno pada u Zagrebu teškoća ima i u cestovnom prometu.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

U čitavoj Hrvatskoj je oblačno, a kraća sunčana razdoblja moguća su na Jadranu i u Slavoniji. U Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnom području Hrvatske povremeno snijeg, a više snijega očekuje se u gorju. U Slavoniji i Baranji će padati slaba kiša, koja se ponegdje može smrzavati na tlu, a na Jadranu kiša mjestimice uz grmljavinu.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas