Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ko je Milan Bandić?

Preporučeno

aa_picture_20141019_3570424_web

Milan Bandić uhapšen je sinoć u Zagrebu. Premda nepotvrđeno, gradonačelnik hrvatske prijestolnice uhapšen je nakon niza istražnih aktivnosti u vezi sa nezakonitim postupanjem u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu.

Pored njega, uhapšeni su Slobodan Ljubičić te Petar Pripuz – zbog udruživanja radi kriminalnih odnosno protuzakonitih aktivnosti zasad nepoznatog karaktera.

Ko je Milan Bandić?

Zanimljiva politička karijera ovog rođenjem Hercegovca, počela je krajem devedesetih kada je postao predsjednikom zagrebačkog SDP-a.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Gradonačelnik je postao 2000. godine na vanrednim izborima, da bi dvije godine poslije napustio funkciju zbog udesa u kojem je učestvovao pod utjecajem alkohola. Bandić je tom prilikom pokušao podmititi policajca.

Tri godine poslije, vraća se na funkciju. 2007. godine kandidirao se za predsjednika SDP-a. ali bez podrške. Potom je izbačen iz stranke.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Na parlamentarnim izborima 2011. godine doživio je neuspjeh sa svojom nezavisnom listom, da bi na lokalnim izborima 2013. godine njegova je lista osvojila najviše mjesta u Gradskoj skupštini, a Bandić je pobijedio Rajka Ostojića izbora za gradonačelnika.

Na funkciji je ostao do hapšenja.
Milan Bandić rođen je u zaseoku Cerov Dolac, općina Grude. U Grudama je završio osnovnu i srednju školu, da bi studentski kredit ”uložio” upisom na Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Uvijek je rado isticao da je tokom studija radio fizičke poslove poput istovara šećera i žbukanja fasada. Za vrijeme studija upoznao je i buduću suprugu Vesnu s kojom je kasnije dobio kćer Ana Mariju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

Evropski sud pravde (ESP) odbacio je korišćenje kao dokaza u krivičnim sudskim postupcima "nezakonito dobijenih razgovora sa šifrovanih mreža...

Još vijesti za vas