Srijeda, 8 svibnja, 2024

Uhapšen “američki četnik” nakon dva mjeseca potjere

Preporučeno

5452d1e4-77a8-42f7-a317-3662b0765237-eric-frein-718x446

Nakon sedam nedjelja potjere policija je uhapsila Erica Freina (31) osumnjičenog za ubistvo lokalnog policajca u Pennsylvaniji. Frein koga je FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi u SAD uhapšen je živ, potvrdila je policija.

– Mogu vam potvrditi da se nalazi u pritvoru. Više informacija objavit ćemo kasnije – rekla je Connie Devens, glasnogovornica pensilvanijske policije, prenosi CNN.

Upravo se čita:  Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

Više stotina policajaca tragalo je 48 dana po cijeloj Pennsylvaniji za ovim umišljenim četnikom koji je iz zasjede snajperom 12. septembra ubio policajca Byrona Dicksona. U pucnjavi je ranio i njegovog kolegu, Alexa T. Douglassa.

Zvaničnici su potvrdili da je Frein uhapšen nakon informacije da se krije u jednom magacinu.

“Pozvali su ga da izađe napolje i onda su ga opkolili”, rekao je jedan od nadležnih za “Fox News” i dodao da nije bilo nikakvog incidenta tokom hapšenja.

Upravo se čita:  Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

Frein se nedjeljama vješto skrivao i bio neuhvatljiv, pa su pojedini počeli da ga porede sa filmskim junakom Rambom.

Za sobom je navodno ostavljao neobične tragove, među kojima i paklicu sarajevske “Drine” uvezene iz Srbije, kalašnjikov, ručne bombe, kao i pelene…

Policija je morala da pretraži šume Pennsylvanije tokom potrage, a nedavno su postavili i balone sa kamerama kako bi ga lakše locirali.

Upravo se čita:  Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika povraćalo, intervenisale hitne službe

Istražitelji vjeruju da je Frein dugo planirao napad, ali i bijeg u duboku šumu, kao i da je bio opremljen namirnicama za preživljavanje u skrivenim bunkerima u šumi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Lamija je 30 godina živjela u Nizozemskoj i sada se sa porodicom vratila u Fojnicu: “Kao mala sam imala san da živim u šumi”

Nakon trideset godina života u Nizozemskoj, Lamija Džigal Bekašević, sa svojom obitelji vratila se u rodni kraj nedaleko od...

Još vijesti za vas