Utorak, 14 svibnja, 2024

Edi Rama doputovao u Preševo: Dočekan aplauzom i ovacijama

Preporučeno

aa_picture_20141111_3754086_web

Premijer Albanije Edi Rama doputovao je danas nešto prije 12 sati u Preševo gdje će obići svoje sunarodnike, javlja Anadolu Agency (AA).

Albanskog premijera su ispred zgrade opštine Preševo dočekali građani i politički predstavnici Albanaca na jugu Srbije. Skupina okupljenih je dolazak Rame pozdravila aplauzom i ovacijama.

Rama i članovi albanske delegacije potom su se sastali sa predsjednikom opštine Preševo Ragmi Mustafom, predsjednikom Albanskog nacionalnog vijeća i predsjednikom opštine Bujanovac Jonuzom Muslijem i ostalim političkim predstavnicima Albanaca Preševske doline.

Upravo se čita:  Sestre Alme Arazi, koja je s djecom skočila u rijeku: Prijavila sam nestanak, njen muž mi je prijetio

Sastanak je zatvoren za medije te osim novinara koji su u posjeti sa albanskom delegacijom drugi nisu mogli da prate sastanak.

Ispred zgrade opštine Preševo nalazi se veliki broj policajaca i predstavnika organa bezbjednosti, a kako je ranije najavljeno, predsjednik Vlade Albanije će održati kratak govor u Domu kulture gdje ga očekuje nekoliko hiljada okupljenih građana.

Upravo se čita:  Jedno dijete u komi, troje teško povrijeđeno nakon urušavanja ringišpila

Premijer Albanije nakon skoro sedam decenija realizuije posjetu jednog visokog albanskog zvaničnika Srbiji i prvi je predsjednik albanske vlade koji zvanično posjećuje Preševsku dolinu gdje većinom žive Albanci.

Prema programu posjete, Rama će se u Preševu zadržati jedan sat nakon čega će okončati posjetu Srbiji i uputiti se prema Kosovu gdje će preći će preko graničog prelaza Končuj.

Upravo se čita:  Slučaj koji je potresao cijeli region: Ovuda je prošla Alma prije nego što se utopila sa troje djece

Rama je posjetu Srbiji započeo jučer u Beogradu gdje se sastao sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas