Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Zima pred vratima: Stiže nam snijeg, bit će sve hladnije, vozači se upozoravaju na poledicu

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

I dok se na jugu Hrvatske ovih dana oni hrabriji još uvijek kupaju u moru, ostatak Hrvatske nije te sreće. Hladnije temperature zavladale su već početkom tjedna, a za sutra su ponegdje najavljene i snježne pahulje.

Zima se još uvijek nije ni približila jugu Hrvatske. U Dubrovniku se još poneki kupaju u moru.

Razlike između unutrašnjosti i Jadrana jako su izražene. Više od 15 stupnjeva razlike u Splitu, Hvaru i Dubrovniku, u odnosu na Zagreb, Varaždin i, primjerice, Delnice.

Snijeg i poledica

Dok se Dubrovčani kupaju i uživaju na toplom zraku, u Lici i Gorskom kotaru očekuje se snijeg. U ostatku zemlje, uglavnom kišovito.

“Sutra kišovitije. U Lici i Gorskom kotaru prema kraju dana, kako će biti sve hladnije, moglo bi biti susnježice i snijega. Ne možemo isključiti ni mogućnost smrzavanja tla i stvaranja takozvane opasne poledice”, najavila je RTL-ova meteorologinja Tea Blažević.

HAK je izdao upozorenja za vozače koji će se kretati tim dijelom zemlje. U ostatku unutrašnjosti također bi moglo biti problema u prometu.

“Očekujemo maglu kao što je bila i danas na cestama u unutrašnjosti. Pozivamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama”, istaknuo je Alan Pajnić iz HAK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas