Subota, 27 travnja, 2024

Majka malene Nejle: Molim Boga da krivci budu kažnjeni, i da se nikome ne dogodi tragedija koja je mene zadesila

Preporučeno

zadaSlučaj trogodišnje Nejle Bajrić, koja je umrla u sanitetskom vozilu tokom transporta iz brčanske bolnice u Univerzitetski klinički centar Tuzla, i dalje potresa Distrikt Brčko. Nejlini roditelji istrajavaju u teškim optužbama na račun brčanskih ljekara koje smatraju isključivim krivcima za smrt djevojčice.

Porodicu Bajrić jučer je posjetio dogradonačelnik Distrikta Esed Kadrić. Pri ulasku u dom Bajrićevih zatekao je Nejlinu majku Zadu u molitvi.

– Molim dragog Boga da krivci budu kažnjeni i da se nikome ne dogodi tragedija koja je mene zadesila. Da niko više zbog nemarnih ljekara ne ostane bez djeteta – kazala je ona za avaz.ba

Upravo se čita:  Novi javni poziv za prevazilaženje energetske krize za građane BiH: Evo ko sve ima pravo na pomoć EU

Uzimajući iz Kadrićevih ruku kesu, prokomentirala je da je takve kese ona godinama nosila doktorima. Dogradonačelnik je bio vidno potresen, a u jednom trenutku je i zaplakao.

– Ima korupcije u zdravstvu, kao i u drugim institucijama. Tu sam da sve učinim da se ovo što se desilo porodici Bajrić ne desi više nijednoj porodici. Obavezni smo i pred Bogom, i pred narodom, i pred institucijama da situaciju izvedemo načistac – kazao je Kadrić.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

Povodom ovog slučaja u utorak se oglasilo i Tužilaštvo Distrikta Brčko, u čijem saopćenju se navodi da provode hitnu istragu na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je djevojčica umrla.

Direktor bolnice u Brčkom dr. Dušan Stokić i u utorak je ponovio da ne može ni optuživati niti braniti bilo koga.

– Održao sam sastanak s pedijatrima i ponovo pogledao dokumentaciju i nisam uočio da se radilo o nebrizi. Ako se utvrde propusti, naravno da će nadležni odgovarati – zaključio je dr. Stokić.

Na forumima i društvenim mrežama veliki broj Brčaka izražava zgražanje nad činjenicom da je tako olako izgubljen život djeteta. Traže sankcioniranje odgovornih, ali i širu akciju kojom bi se uveo red u brčanskom zdravstvu.

Upravo se čita:  “Zima” će još kratko trajati: Vraćaju nam se ljetne temperature!

Javljaju se i roditelji koji prenose svoja loša iskustva, a među njima je i Brčanka Adisa Ustaibrišević-Omazić koja je u komentaru navela: “Bahatost je na svim odjelima… Dovedemo bebu od dva mjeseca, dr. Karamujić na odmoru, a dr. Elez neće da primi njene pacijente, kaže – idite u Dom zdravlja, možda vas tamo neko primi…”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas