Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Human gest mlade radnice: Dajte meni otkaz, a ne samohranoj majci…

Preporučeno

Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati, kazala nam je jedna od brojnih zaposlenica tvrtke Unidal iz Vinkovaca u Hrvatskoj. U toj se firmi ovih dana dogodila zanimljiva, humana priča, piše Glas Istre.

zene-otkazNaime, ostati danas bez posla da bi vaša kolegica mogla zadržati radno mjesto, za današnje prilike u gradu na Bosutu, koji ima više od 7.300 nezaposlenih, jest herojstvo.
Kako je kriza načela i tu tvrtku, nedavno su tri osobe trebale dobiti otkaz. Među njima našla se i mlada samohrana majka dvoje djece, kojoj je ovaj posao jedini izvor prihoda.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Drago Osrečki, direktor Unidala, sazvao je sastanak s djelatnicima da bi se odlučilo tko će dobiti otkaz. Predloženo je da to budu tri osobe koje su posljednje zaposlene u tvrtki, a među njima je bila i već spomenuta samohrana majka. No, tijek sastanka potpuno je neočekivano preokrenula jedna od također mlađih djelatnica Unidala.

– Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici?, upitala je.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

– Želim svoje radno mjesto dati kolegici, ali uz jamstvo da će to mjesto biti samo za nju, rekla je direktoru.

Neki su zaplakali, a i šef je spustio glavu očiju punih suza.

(Glas Istre)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas