Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Niko im nije javio: Na internetu vidjela da joj je sestra zadavljena u Beogradu

Preporučeno

Niko nam ništa nije javio, Stelina sestra Lea je to vidjela na internetu i šokirala se, plakala je juče Stelina baka Erka dok je čekala da joj dovezu mrtvu unuku u sanduku.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

– Zlato moje, sreća moja. Toliko je bila uspešna, toliko je bila napredna. Ponos moj! Pogledajte njene slike s proslave diplome, slavili smo zajedno, bili smo srećni. Kada je u septembru diplomirala i postala doktorka, odštampala nam je zahvalnice sa svojom slikom, a sada čekam da mi moja Stelica stigne u sanduku. Joj, mnogo je teško, previše boli – plakala je neutešno Erka, baka ubijene Stele.

Ona je bila sama u kući tuge u Staroj Pazovi, budući da su Stelini roditelji Dragan i Katica otišli u Beograd da preuzmu tijelo kćerke.

– Nismo ni znali da je ona ubijena, niko nam nije javio. Njena sestra Lea je to videla na internetu. Dete se šokiralo i odmah je pozvala majku i rekla joj: „Mama, videla sam na portalima da je Stela mrtva, je li to istina?“ Ona je već dva dana pod lekovima, ne možemo da je smirimo – očajna je Stelina baka, koja se nije odvajala od unukine slike.

Ona kaže da je Stelina majka Katica bez razmišljanja odmah sjela u automobil i krenula za Beograd. Tamo su joj potvrdili najstrašniju vijest!

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

– Kada mi je javila, ceo svet mi se srušio. Ne znam mnogo o tom Aleksandru, znam samo da su oni raskinuli, da ga je ona ostavila – kaže neutešna starica.

Dom porodice Gundelj u Staroj Pazovi juče je postao dom tuge.

– Dragan i Katica su dobri ljudi. Divno su vaspitali ćerke. Borili su se za njih, sve su im pružili. Stela je bila vanserijska devojka, ambiciozna i uspešna. Ne znam kako će oni podneti ovu bol – kaže jedna komšinica porodice Gundelj.

Aleksandar Šundić (23), osumnjičen da je zadavio svoju devojku Stelu Gundelj (26) iz Stare Pazove u stanu u beogradskom naselju Medaković, uhapšen je juče ujutru u studentskom domu Karaburma, ali se prije hapšenja na krovu studenjaka odigrala prava drama, jer je mladić prijetio da će da skoči i ubije se!

– Policajci su proveravali sve lokacije na kojima bi Aleksandar mogao da se krije. Posetili su njegovu porodičnu kuću kod Topole, a pod prismotrom je bio i studentski dom na Karaburmi, gde je nekad živeo. U tom domu i dalje mu žive prijatelji i cimeri, kod kojih je često spavao i boravio kao ilegalac – kaže izvor Kurira iz istrage.

Policajci su juče oko šest sati ugledali Aleksandra i krenuli da ga legitimišu.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

– Kad ih je ugledao, Aleksandar je počeo da beži. Utrčao je u dom i popeo se na krov zgrade. Približio se ivici i povikao: „Ne prilazite mi! Skočiću, ubiću se“! Bio je mnogo potresen, sve vreme je plakao – kaže neimenovani sagovornik beogradskog lista.

Policajci su ipak poslije desetak minuta ubijedili Aleksandra da se preda.

– Dok su ga policajci privodili, plakao je kao dijete i ponavljao: „Šta sam to učinio, nisam hteo da ubijem Stelu, nisam hteo“ – kaže izvor Kurira.

Aleksandar Šundić je na saslušanju u policiji priznao zločin.

-Rekao je da je bio zaljubljen u Stelu, ali da je sumnjao da ga vara. Mladić je bio bolesno ljubomoran i posesivan – kaže sagovornik Kurira.

Aleksandar Š. je, kako se sumnja, nakon kraće svađe udavio Stelu u krevetu. Poslije brutalnog ubistva pobjegao je iz stana, a potom je mobilnim telefonom pozvao svog najboljeg prijatelja. Rekao mu je: „Stela i ja smo se posvađali! Stiskao sam je po vratu i sad se ne pomera! Mislim da sam je ubio, molim te dođi do njenog stana! Ja se živ neću predati!“ Njegov drug je odmah pozvao policiju – kaže izvor Kurira iz istrage.

Prestravljeni mladić odmah se zaputio u stan u kojem je Stela živjela.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

– Zatekao je Stelu kako, modrog vrata, leži u krevetu. Stvari u stanu bile su ispreturane, što je ukazivalo na žučnu raspravu, a na podu, nedaleko od tela, stajalo je pola flaše viskija – kaže neimenovani sagovornik.

Jedna od Stelinih najboljih prijateljica, koja je insistirala na anonimnosti, ispričala je da je Aleksandar bio patološki ljubomoran dok su se on i Stela zabavljali, ali da je „pukao“ kad mu je ona rekla da planira da otputuje u Njujork.

– Rekao joj je da bira između njega i Amerike. Steli je tada prekipelo i saopštila mu je da ga ostavlja. Od tada ju je svake noći zvao i plačući je molio da se pomire. Presretao je ispred zgrade u kojoj je živela. Verovatno joj je i te noći pretio samoubistvom i tako je nagovorio da ga pusti u stan – priča djevojka kroz suze.

Majci poslao SMS

Kako Kurir nezvanično saznaje, Aleksandar Šundić je poslije zločina majci i bratu s mobilnog telefona poslao SMS poruke.

– Aleksandar je majci u poruci napisao: „Mama, volim te!“ Poruku je poslao u sredu oko 8.30 sati, pa postoji mogućnost da je devojku ubio tokom noći. Stelino telo pronađeno je dva sata kasnije – kaže izvor Kurira iz policije.

(Nezavisne novine)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas