Utorak, 30 travnja, 2024

“Babo, nemoj plakati ako umrem”: Hrabri Elvedin ide na operaciju tumora u Beograd

Preporučeno

Nakon što su Bh-index i Bportal objavili priču o dječaku Elvedinu koji vodi žestoku bitku s teškom bolešću nikog u BiH, ali i šire nije otavila ravnodušnim.

elvedin

Dobri ljudi iz BiH i inostranstva se javljaju sa svih strana, o tome svjedoči preko 10 hiljada Facebook preporuka na našem prvom tekstu o Elvedinu.

Podjetimo, Elvedin je rođen s jednim bubregom dok mu drugi otkazuje. Uz sve to ljekari su mu dijagnosticirali tumor u stomaku, kojeg bi mu trebali operisati beogradski ljekari. Sve nedaće ovog svijeta spustile su se, izgleda, na ovog dječaka. Majka mu je umrla nekoliko mjeseci nakon što je rodila mrtvu bebu. Umjesto da se raduje sestri, nekoliko mjeseci kasnije tugovao je i za majkom. Danas se bori za život.

Upravo se čita:  Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

VEZANO: “Babo, nemoj plakati ako umrem! Umrla mama, umrla seka, nemoj plakati zbog mene babo moj”

Otac, fizički hendikepiran i nesposoban za rad, zarađuje od pastirskog posla. Nedovoljno da bi svome sinu priuštio bolji život i liječenje.

U razgovoru sa Jasminom Husejnovićem, jednim od organizatora ove humanitarne akcije, rečeno nam je da se Elvedin trenutno dobro osjeća te da je po izjavama ljekara iz Tuzle njegov bubreg zasad u redu. Trenutno se nalazi kod svoje kuće u naselju Palanka kod Brčkog gdje će ostati četiri dana nakon čega putuje u Beograd na operaciju tumora.

Upravo se čita:  Dijaspora uplatila rekordan iznos novca rodbini u BiH

U akciju se priključio Crveni krst Brčko disktrikta, kazao je za naš portal Jasmin.

Husejnović je također istakao da će žiro-račun za one koje žele dati novac iz inostranstva biti objavljen danas.

(A. J. / Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas