Nedjelja, 28 travnja, 2024

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

Preporučeno

Članovi predjedništva Izetbegović i Komšić položili vijence ispred Vječne vatre, dok treći član Nebojša Radmanović nije bio prisutan, jer se u Republici Srpskoj ovaj praznik ne obilježava.

dan-nezavisnosti

Polaganjem vijenaca, minutom šutnje i učenjem Fatihe za sve borce koji su dali živote za odbranu Bosne i Hercegovine, danas je ispred Vječne vatre u Sarajevu obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, javio je novinar agencije Anadolija.

Upravo se čita:  Putnici u nevjerici posmatrali dramu pri povratku iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu: Vozač autobusa se potukao sa putnikom zbog pasoša

Vijence ispred Vječne vatre, spomenika svim borcima palim u borbi za nezavisnost BiH, položili su članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, te predstavnici sarajevskih općina i nevladinih organizacija.

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH bit će nastavljeno posjetama brojnim spomen obilježjima i svečanim sjednicama općinskih vijeća u više bh. gradova.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas