Nedjelja, 28 travnja, 2024

TEŠKO STANJE U KLADNJU Snijeg paralizirao grad i okolinu, proglašeno stanje prirodne nepogode: Ovoliki snijeg mnogi ne pamte

Preporučeno

[wonderplugin_gallery id=”81″]

Usljed obilnih snježnih padavina na području općine Kladanj danas je na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite, donesena Odluka o proglašenju stanja prirodne nepogode.

Visina snježnog pokrivača u Kladnju prelazi 90 cm, a snijeg koji mnogi ne pamte, paralizirao je općinu.

Mokar i težak snijeg, koji je jučer i protekle dvije noći padao na području Kladnja, obustavio je saobraćaj na gotovo svim lokalnim putevima.

Upravo se čita:  Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

U mjesnoj zajednici Stupari je prekinuto snabdijevanje pitkom vodom, dok su Tuholj, Brateljevići, Kladanj Centar, Starić, Stupari i Tarevo ostali bez električne energije, što je uzrokvalo da bez struje ostane više od 80 posto stanovnika općine Kladanj.

Veliki problem predstavlja i to što su prekinute telefonske komunikacije (fiksne i mobilne) s velikim dijelom općine tako da sa stanovništvom do kojeg se ne može doći, zbog snježnih prepreka na putu, nije moguće uspostaviti bilo koji kontakt.

Upravo se čita:  Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno... Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

Obustavljen je i rad škola na području Općine, kao i rad velikog broja privrednih subjekata.

Sve raspoložive snage trenutno su na terenu te rade na uklanjanju snijega i pokušavaju probiti snježne blokade koje stoje na putevima, saopćeno je iz Općine Kladanj.

Snijeg neprestano pada, a stanovnike općine Kladanj očekuje neizvjesna noć.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas