Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Evo kakvo vrijeme u naredna četiri dana predviđaju meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Preporučeno

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u istočnim područjima Bosne i na jugu i istoku Hercegovine, gdje će na planinama padati i slab snijeg. Lokalno u centralnim područjima su moguće slabe kratkotrajne padavine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 4 i 2 stepena, na jugu Hercegovine od 0 do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine i sjevernim područjima Bosne od 9 do 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno. Jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna oko 6 stepeni Celzijusa.

U srijedu, 11.03.2015. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje sa zapada. U noći na četvrtak u Bosni se očekuje kiša u nizinama, na planinama snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između – 5 i 2 , na jugu Hercegovine od 0 do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10 stepeni, na jugu Hercegovine i sjevernm područjima Bosne od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, 12.03.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni u nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. U Hercegovini bez padavina. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 stepena, na jugu Hercegovine od 1 do 6 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U petak, 13.03.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u istočnim područjima Bosne u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 3 , na jugu Hercegovine od – 1 do 4 stepeni Celzijusa.. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 13 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas