Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Erdal Trhulj: Ucjenjuju me zbog prijava koje sam podnio!

Preporučeno

trhulj(4)

Erdal Trhulj, još uvijek aktuelni ministar energetike i rudarstva u Vladi FBiH gostujući na Face TV otkrio je da je Tužilaštvo BiH predato nekoliko prijava, a u vezi mogućeg kriminala u Bosnalijeku, NTF-u, Vitezitu, UNIS-Pretisu, ali da je zbog toga imao mnogo pritisaka, prenosi novinska agencija Patria.

Na pitanje ko vas je pritiskao Trhulj je odgovorio:

– Ko god stigne ili ima bilo kakve veze s tim. Ne bih goovrio o imenima, ali ja sam nadležnim organima rekao što sma trebao. U oktobru mjesecu kada sam u svojstvu svjedoka davao izjavu i kada sam donio iz ladice svu dokumentaciju koja je ležala godinu i po dana tužilac kaže: „Ministre kad ste stigli da se ovim bavite?“. Onda ja njemu kažem, pa čekajte ovo je jedan stvar, a još sam predao dosta toga. A, da nisam to predao ja bih bio odgovoran – kazao je Trhulj.

On je otkrio da je imao jedan slučaj gdje je 2011. godine i SIPA ušla i oduzimala dokumentaciju, a onda je njega jedna osoba tužila za klevetu.

– To je konkretno firma Pretis. 2011. godine utvrdili smo da je tadašnji direktor mimo zakona pokušao da proda jednu upravu zgradu. Također je bilo indicija za neki TNT. Upoznao sam medije i onda je uslijedila tužba za klevetu, iako su postojali svi relevantni dokazi – dodao je Trhulj.

Na insistiranje Senada Hadžifejzovića da kaže ko ga je iz politike najviše prtiskao Trhulj je kazao:

– Najviša frka se digla oko Bosnalijeka. Pojedinci su mi rekli da će me u nekoj emisiji „Mreža“ – FTV rasturit zato što sam uopće i došao na ideju da spominjem Bosnalijek. Različiti ljudi su to bili, tu nema stranaka, iako su pojedinci u strankama koji imaju interese povezane s tim. Jedan kolega iz stranke prije godinu i po dana i kazao mi je šta su se to zakačili na tebe, a onda mi poručio da će me oderati u toj emisiji – istakao je Trhulj.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas