Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Život izgubio 44-godišnji Sarajlija: Ubio zeta kad je došao da vidi sina

Preporučeno

20150417180215_300335

Marko Nišić (60) uhapšen je u danas nakon što je u svojoj kući u Željezničkoj ulici u Jezeru hicem iz pištolja ubio Zorana Lazića (44) koji je porijeklom iz Sarajeva.

Ubistvu, koje je policiji prijavljeno u 3.45, prethodio je sukob koji već dugo imaju zbog toga što su Nišići branili Laziću da viđa jednogodišnjeg sina, kojeg ima s njihovom kćerkom Dragicom. Zoran i Dragica su dugo bili u ljubavnoj vezi, ali nisu bili vjenčani. Poznanici kažu da je veza bila jako burna i praćena čestim svađama i prekidima, pišu Nezavisne.

“Zoran je u četvrtak uveče došao do kuće Nišića i tražio da vidi sina. Nisu mu to dozvolili i došlo je do svađe između Marka i Zorana, nakon čega su se i potukli. Došla je i policija, ali je Lazić pobjegao. Ipak, oko tri sata noću se vratio, upao u kuću, a Nišić ga je tada upucao hicem u glavu”, kazao nam je izvor blizak istrazi.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Mještani Željezničke ulice kažu kako je malo ko bio u dobrim odnosima s Nišićima, jer ukućane prate brojni problemi sa zakonom.

“Prije tri godine Nišićevi sinovi su napali i pretukli starca i oteli mu 70 maraka, zbog čega su osuđeni i leže u zatvoru”, kazao nam je jedan komšija.

S druge strane, Zoranove komšije su kazale “Nezavisnim” kako je odrastao u domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu, a da je duže vrijeme radio u Holandiji, gdje je dobio i dvije kćerke.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

“Sav novac je uložio u kuću u Jezeru, koju nije završio. Posljednjih dana se čudno ponašao, a prijetio je da će isprebijati Dragičinu majku, koju je krivio za sve probleme koje je imao u svojoj burnoj vezi”, kazale su nam njegove prve komšije, koje nisu željele da im navodimo ime.

Kako kažu, bio je opčinjen Dragicom pa se nešto ovako i moglo očekivati.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodeći inicijale Lazića, potvrdila je da je protiv njega u prethodnom periodu dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

“Protiv Z.L. je dostavljen i izvještaj za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, a u oba slučaja se kao motiv izvršenja krivičnog djela pojavljuje emotivna veza između Z.L. i kćerke M.N. Protiv Z.L. je dostavljen i izvještaj za krivično djelo teška tjelesna povreda, te još jedno krivično djelo oštećenje tuđe stvari”, navela je Markanovićeva.

Iz policije je rečeno da je uviđaj obavljen i da će poslije kriminalističke obrade Nišić biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.
Maja Đaković-Vidović, portparol tog tužilaštva, potvrdila je da je naložena obdukcija Lazićevog tijela.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas