Srijeda, 22 svibnja, 2024

Dačić: Srbija najoštrije osuđuje incidente u Makedoniji

Preporučeno

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da je Srbija spremna zaštititi nacionalne i državne interese, ocjenjujući da je pokušaj destabiliziranja Makedonije pokušaj destabiliziranja cijele regije.

“Srbija je spremna vrlo oštro reagirati na svaki pokušaj destabiliziranja Srbije, unošenje raznih nacionalnih sukoba, terorističkih akata i nitko se ne treba pokušavati igrati s državom Srbijom”, rekao je Dačić, javlja Tanjug.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Također je naveo da to što je Srbija za regionalnu suradnju i što konstruktivno prilazi raznim vrstama dijaloga u Bruxellesu ne znači da je to njezina slabost, već naprotiv – njezina snaga.

Srbija, kako je istaknuo, najoštrije osuđuje incidente u Makedoniji jer svaki pokušaj destabiliziranja Makedonije pokušaj je destabiliziranja cijele regije.

“Za Srbiju je od samog početka nagovještaja ovakvih incidenata bilo važno da se zbog mira i stabilnosti cijele regije zadrži stabilna politička i sigurnosna situacija u Mekedoniji”, istaknuo je Dačić.

Upravo se čita:  Konačno se oglasila firma u čijoj konzervi je navodno pronađen dio štakora: Izazvana je nesaglediva šteta našem ugledu

Poručio je kako je za to potrebna i podrška međunarodne zajednice, kao i to da će Srbija nastaviti pružati potporu stabilnosti regije.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas