Utorak, 21 svibnja, 2024

Gruevski: Cilj grupe bio destabilizacija Makedonije, policija odgovorila zadatku

Preporučeno

Premijer Makedonije Nikola Gruevski potvrdio je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare u Skoplju da je policijska akcija u Kumanovu okončana nakon gotovo 28 sati sukobljavanja sa grupom naoružanih osoba te da su tokom akcije poginula osmorica policajaca, javlja Anadolija.

Kako je rekao, među teroristima je bilo i osoba koje su bile aktivne u borbama 2001. godine. Gruevski je naveo kako su članovi grupe od 40 osoba imali namjeru izvršiti napade na državne institucije, ali i civilne objekte.

Upravo se čita:  S troje djece skočila u rijeku: Otkriveni jezivi detalji o Alminom braku

Istakao je kako je policija Makedonije uspjela da odgovori vrlo kompleksnom, osjetljivom i teškom zadatku.

“Nažalost poginulo je osam policajaca, Sašo Samiolovski, Boban Ivanović, Goran Ilievski, Isamedin Osmani, Ljubiša Arangelović, Goran Stojmenović, Žarko Kudzmanovski i Nenad Serafimovski”, rekao je makedonski premijer.

Gruevski je kazao i kako su u akciji protiv terorista učestvovali policajci Makedonci, Albanci, Srbi, Bošnjaci, Turci, Vlasi i Romi, te da ih je osam poginulo, ali su možda spriječili pogibiju osam hiljada građana.

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

“Cilj terorista bio je destabilizacija zemlje. Lično sam jučer i danas imao dva najteža dana u životu”, rekao je Gruevski.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je potvrdilo da je policijska akcija u Kumanovu okončana, a oružana grupa onesposobljena.

U dvodnevnim sukobima snaga sigurnosti Makedonije i naoružane terorističke grupe poginulo je osam policajaca, a 37 ih je povrijeđeno.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas