Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Ivica Osim: “Džeko je svjetska klasa, Mandžukić mu nije niti blizu”

Preporučeno

Ivica Osim jedno je od najvećih trenerskih imena bivše Jugoslavije. Njegovo mišljenje itekako se cijeni, no kada je Bosnu i Hercegovinu ocijenio najboljom reprezentacijom regije, nije mogao izbjeći reakcije.

Ivica_osim“Mislim da jesmo najbolja reprezentacija u regiji. Ako ništa, onda barem najbolje igramo”, rekao je Osim na početku intervjua za Slobodnu Bosnu.

Hrvatska je s Belgijom vodi mrtvu trku za prvo mjesto. Uz manje poteškoće Štimčeva je reprezentacija svladala Srbiju, iz borbe za Brazil ispali su Makedonci i Slovenci, a Safet Sušić s BiH predvodi skupinu nakon pobjede nad izravnim konkurentima Grčkom. Prvi put u povijesti BiH ima priliku otići na SP, a Sušićevi igrači u kvalifikacijama briljiraju. Optimizam u susjednoj zemlji itekako je opravdan.

“Gledam Džeku kako igra i nosi sve pred sobom. To je svjetska klasa. Hrvatsku nosi Mario Mandžukić, koji je fin i pristojan dečko, dobar igrač iz velikog kluba, ali Mandžukić nije niti blizu Džeki. Edin je klasa više”, dodaje legendarni trener.

Govoreći o svom prijatelju Safetu Sušiću, koji je sa “zmajevima” na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo, Osim je rekao: “Safer je možda preoprezan. Postavlja igru tako da bude spreman na najgore, a onda od toga gradi taktiku. Ima još posla, ali može se malo opustiti, neka uživa. Ima razloga. Jako smo dobri i na korak smo do Brazila”.

(Index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas