Petak, 17 svibnja, 2024

Detalji masakra: Unuk pronašao mrtve babu i djeda

Preporučeno

Rade Šefer došao je u selo Oram jutros oko 11 časova i ubio taštu i tasta Gizelu i Jane Traćik, a pronašao ih je unuk koji je u trenutku ubistava bio na treningu na obližnjem fudbalskom terenu, kako tvrde komšije ove porodice, javljaju beogradski mediji.

Na oko 30 metara od kuće u kojoj se desila tragedija, nalazi se fudbalski teren na kom su djeca imala trening koji je počeo u 10 časova.

Upravo se čita:  Slučaj koji je potresao cijeli region: Ovuda je prošla Alma prije nego što se utopila sa troje djece

”Komšija koji je sedeo na klupi pored terena, video je Radeta kako je, sat kasnije, došao kod tašte i tasta i ubrzo potom čuo nekoliko pucnjeva, ali nije pomislio na ubistvo, već da su u pitanju lovci, kako je ispričao za Telegraf komšija Milan Milosavljević, koji je poznavao porodicu Traćik.
Poslije toga, Rade je izašao, vidno rastrojen i odvezao se sa lica mjesta.

Upravo se čita:  Kamere sve zabilježile: Ovako su izgledali posljednji trenuci Alme i njene djece

Na treningu je bio i Gizelin i Janetov unuk koji je poslije treninga pronašao ubijene babu i djeda, pričaju komšije.
Pedesetpetogodišnji Rade Šefer danas je u dva sela kod Kanjiže ubio snahu Nataliju /25/, njene roditelje  Šandora /52/ i Karolinu B. /43/, svoju suprugu Rozu /47/, te tasta i taštu od 74 i 68 godina.

Tragedija se dogodila dan poslije svadbe njegovog sina Vlastimira, a uzrok je Šeferovo protivljenje tom braku, pišu beogradski mediji.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla u 36 inspekcijskih nadzora na području Tuzlanskog kantona, zbog utvrđenih...

Još vijesti za vas