Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Džeko sa tribina posmatrao remi Wolfsburga

Preporučeno

U pretposljednjoj utakmici 27. kola Bundeslige Wolfsburg i Nurnberg su odigrali 2:2, a utakmicu svog bivšeg kluba sa tribina je gledao i naš Edin Džeko.

diego1Domaćini su silovito ušli u utakmicu i već u prvih pola sata su imali prednost od dva gola. Brazilac Diego je pogodio već u drugoj minuti za rano vođstvo domaćina, a prednost je uduplao Ivica Olić koji je u 27. minuti postigao evrogol. Sjajno je šutirao ljevicom sa vrha kaznenog prostora i pogodio suprotne rašlje golmana Schafera.

U drugom poluvremenu potpuno drukčija slika na terenu. Nurnberg je preuzeo incijativu i zasluženo stigao do izjednačenja preko Simmona u 61., odnosno Nilssona u 66. minuti. Gosti su mogli odnjeti i sva tri boda, ali nisu uspjeli realizovati par izgledanih prilika.

Oba tima su ostala u donjem dijelu tabele. Wolfsburg zauzima 12. mjesto sa 32 osvojena boda, a Nurnberg je 11. sa 35 bodova.

(SCsport)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas