Subota, 4 svibnja, 2024

“Ako bi Vučić otišao u Srebrenicu…”

Preporučeno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić Srbiji je dao pozitivnu notu i do sada učinio jako značajne stvari kada je riječ o regionalnoj stabilnosti.

To je izjavio poslanik Socijaldemokratske partije u Bundestagu Josip Juratović, koji se nada da će srpski premijer tako i nastaviti i dodaje u intervjuu listu Danas da bi bio “ogroman gest” ako bi Vučić otišao u Srebrenicu.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Poslanik Bundestaga ukazao je da su politika bivšeg predsjednika Slobodana Miloševića i, kako je ocijenio, radikalni nacionalizam Srbije, pokrenuli katastrofu za cijzli region zbog koje srbijanski narod još ispašta, pa bi zato bilo jako važno da se Vučić ove godine pojavi na obilježavanju 20 godina od genocida u Srebrenici, prenosi B92.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Na opasku lista da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odbio taj poziv, Juratović je rekao da “Nikolić vodi svoju već poznatu politiku prošlosti”.

“Mislim da je za Nijemce, poslije Drugog svjetskog rata, najveći gest bio kad je Vili Brat otišao u Varšavu i kleknuo pred žrtvama za koje Nijemci snose odgovornost. Naravno da (Vučić) ne mora da oponaša Vilija Branta, ali bi bilo važno da ode tamo”, rekao je Juratović.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Prema njegovim riječima, činjenica je da su “tamo Srbi počinili strašan zločin, takav gest bi stvorio ponovno povjerenje prema Srbima u regionu, a onda bi se mnoge stvari lakše rješavale”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz, izjavio je na televiziji Pink da je pisao zemljama Pokreta nesvrstanih da ne...

Još vijesti za vas