Utorak, 30 travnja, 2024

Detalji današnjeg ubistva: MUP KS ih zatekao u krađi vozila

Preporučeno

U pucnjavi koja se danas dogodila na putu Trebević – Vrace smrtno je stradala jedna osoba u pucnjavi sa policijom.

RTRS je danas javio kako je dotična osoba učestvovala u pucnjavi sa MUP-om Kantona Sarajevo, pa smo tako pozvali Irfana Nefića koji nam nije mogao potvrditi tu informaciju.

“Danas u 14:20 sati u ulici Hamdije Ćemerlića NN osoba je nasilnim putem ugurala nepoznatu žensku osobu u vozilo marke Škoda i velikom brzinom se zaputilo prema Zagrebačkoj ulici i Vracama. Sve dalje informacije će vam dati CJB Istočno Sarajevo, jer se sve ostalo izdešavalo na njihovoj teritoriji”, rekao je za Source.ba portal Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Do pucnjave je navodno došlo nakon što su tri osobe, dva muškarca i jedna djevojka, u sarajevskom pokušale ukrasti automobil. Nakon što ih je policija KS primijetila, oni su počeli bježati u pravcu Trebevića.

Policija KS pozvala je kolege iz Istočnog Sarajeva u pomoć kako bi im prepriječili put. Međutim, kada su bjegunci naišli na policijsku patrolu RS-a, djevojka koja je sjedila na zadnjem sjedištu automobila otvorila je vatru prema policajcima. Tada je policija uzvratila, te je ubijen vozač automobila. Prema pisanju Faktora, suvozač i djevojka su privedeni u CJB Istočno Sarajevo.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Podsjećamo, Do pucnjave je došlo na magistralnom putu Vraca -Trebević, u blizini skretanja za Miljeviće u opštini Istočno Novo Sarajevo. Od 15:00 sati saobraćaj prema Trebeviću je u prekidu, a pripadnici CЈB Istočno Sarajevo preusmjeravaju vozila na alternativne pravce. Jedna osoba je preminula na putu prema KCUS-u.

Iako je ranije RTRS napisao kako je NN osoba poginula u razmjeni vatre sa MUP-om KS, za sada nema zvaničnih informacija o tome. Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo, nije odgovarala na naše pozive.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Radni tim u Bosni i Hercegovini, kojim predsjedava predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, usuglasio je Listu reformi s...

Još vijesti za vas