Srijeda, 15 svibnja, 2024

RAK: Reality programi na televizijama samo iza ponoći

Preporučeno

Savjet Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) danas je zaključilo da se u budućim izmjenama regulative definiše formulacija prema kojoj se rijaliti programski sadržaji emituju isključivo iza ponoći, u terminu od 24:00 do 06:00 sati.

Ovakav prijedlog, u tekstu Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama, Agencija, je uputila na na javne konsultacije. Savjet RAK je danas usvojio i prijedlog projekcije budžeta Agencije za 2016. godinu u iznosu od 6.785.000 KM.

Upravo se čita:  Kod Borisa u voćnjaku trešnje po kilogramu 4,5 KM, ali morate ih sami ubrati

Savjet je usvojilo i izmjenu Pravila o prenosivosti telefonskih brojeva. Usvojenom izmjenom, operator davalac broja se obavezuje da na zahtjev pretplatnika besplatno izda potvrdu o izmirenju dugovanja u roku ne dužem od tri radna dana od dana zaprimanja takvog zahtjeva.

Na dnevnom redu bila je i Informacija o aktivnostima na razmatranju cijena usluga mobilnih operatora u BiH. Sa ciljem podsticanja konkurencije u oblasti mobilne telefonije.

Upravo se čita:  Stigla je promjena vremena u BiH, narednih dana nestabilno, moguće su i poplave

Zaključeno je da Agencija pristupa primjeni procedure ukidanja usluge „nacionalni roming“. Prema raspoloživim podacima, svaki od tri mobilna operatora u BiH ostvaruje preko 97 odsto pokrivenosti stanovništva i putnih pravaca u zemlji.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas