Srijeda, 15 svibnja, 2024

Poziv za osnovne i srednje škole: Napravite projekat o korištenju energije i zaštiti okoliša

Preporučeno

UNDP u saradnji sa partnerima u okviru projekta ”Zeleni ekonomski razvoj” organizira konkurs ”Lajk za naučnu ekipu” u kojem mogu učestvovati svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola na području Bosne i Hercegovine, koji osmisle zanimljiv naučni grupni projekat na temu pametnog korištenja energije, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije ili zaštite okoliša, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Upravo se čita:  Posmatrački avion RO AN-30 obavit će let iznad naše zemlje: Ministarstvo odbrane BiH otkrilo detalje

Učenici svoje radove mogu prijaviti do 15.11.2015. godine, a više informacija i pravila konkursa nalaze se na www.facebook.com/Profesor.Atom. Kreatore najzanimljivih projekata očekuje javna prezentacija ideja i pokloni iznenađenja.

Projekat ”Zeleni ekonomski razvoj” u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa partnerima projekta, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, Fondom za zaštitu okoliša FBiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas