Petak, 3 svibnja, 2024

Na sajmu u Moskvi roboti prodavači, administratori, maseri

Preporučeno

– Jedna od organizatorica sajma Yevgeniya Klepa kazala je za Anadolu Agency (AA) kako je razvijanjem tehnologije, uveliko olakšano pravljenje robota. Smatra kako će roboti biti mnogo funkcionalniji i ubrzo će, baš kao i kompjuteri, postati neizostavan dio svakodnevice

Dvodnevni sajam robota i robotike u Moskvi “Robotics Expo 2015”, na kojem su posjetioci mogli vidjeti robote u ulozi predavača, administratora i masera, završava se danas.

Jedna od organizatorica sajma Yevgeniya Klepa kazala je za Anadolu Agency (AA) kako je razvijanjem tehnologije, uveliko olakšano pravljenje robota. Smatra kako će roboti biti mnogo funkcionalniji i ubrzo će, baš kao i kompjuteri, postati neizostavan dio svakodnevice.

“Ove godine, kao što je to bio slučaj i ranije, ostavili smo mnogo prostora za robote koji se koriste u obrazovanju, posluživanju i za obavljanje kućanskih poslova. Ove roboti ne privlače pažnju samo sugrađana već i poslovnih ljudi iz cijelog svijeta. Na sajmu izlažemo i bespilotne letjelice. Različiti roboti se koriste u zemljoradnji, vojnom i industrijskom sektoru”, pojasnila je Klepa istakavši da je ovo treći put da se sajam organizira.

aa_picture_20151122_6864887_web
FOTOGALERIJA

Pažnju posjetilaca najviše plijeni robot učenika Tehničkog Instituta u Moskvi, koji “radi” kao pomoćnik šefa odjela na institutu. Kao “platu” dobiva punjenje baterije. Ovakvu vrstu robota korištenu u obrazovnom sektoru javnost je vrlo dobro prihvatila, smatraju učenici.

Sajam je posjetila i Lika Lunina koja ističe da roboti ne interesiraju samo muškarce, već i da je sve veći broj djevojaka zaljubljenica u robote.

Na sajmu su oslikavana tijela, gdje su pojedine djevojke oslikane različitim tehnikama ličile na robote, piše Anadolu Agency.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Evropsko vijeće za pelet upozorilo na prevare kupaca u Bosni i Hercegovini

Iz Evropskog vijeća za pelet (European Pellet Council) su saopćili da su sve češće zabrinuti zbog prevara kupaca peleta...

Još vijesti za vas