Nedjelja, 28 travnja, 2024

Split: Velika crvena mrlja u moru nestala, i dalje se nagađa uzrok

Preporučeno

Tamnocrvena mrlja koja se na morskoj površini pojavila jučer popodne u splitskoj uvali Trsteniku nestala je danas popodne, a sumnja da je riječ o onečišćenju iz KBC-a na Kržinama pokazala se pogrešnom, doznaje se od voditeljice kanalizacijske mreže gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije Nevenka Bekavac.

I dalje nepoznat uzrok velike mrlje.
I dalje nepoznat uzrok velike mrlje.

Kako tvrdi Bekavac, nema opasnosti od onečišćenja okoliša.

“Mrlja je bila dugačka oko 25 metara i široka 20 metara, a zasad još nije poznato otkud je  dospjela u uvalu Trstenik. Najprije se sumnjalo da je riječi o onečišćenju iz splitskoga KBC-a, ali mi smo danas utvrdili kako to nije točno”, rekla je za Hinu Bekavac. Po njezinim riječima, Vodovod i kanalizacija uzeo je uzorak mrlje koji je još na analizi, a, po prvim saznanjima, “nema nikakvih opasnosti za kupače u uvali Trsteniku”.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

“Provjerili smo odvodni sustav i nismo naišli ni na kakve tragove koji bi upućivali na to da je mrlja u uvalu Trstenik dospjela kroz našu kanalizaciju”, rekla je Bekavac.Dodala je da se nastavlja istraga o tome kako je mrlja dospjela u uvalu Trstenik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas