Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Od paste za depilaciju Meliha razvila biznis

Preporučeno

Cazinjanka Meliha Klopić-Murtić godinama uspješno vodi obrt “Magic Touch”, u okviru kojeg pravi prirodne proizvode za njegu lica, kože i kose. Sve je, kaže, počelo prije osam godina, kada je sama napravila svoju pastu za depilaciju, koja je danas zaštićen inovatorski proizvod, piše Dnevni avaz.

– U posljednje četiri godine u potpunosti sam se posvetila proučavanju bilja i prirodne kozmetike pa je s vremenom nastala cijela kolekcija proizvoda za njegu lica i tijela. Većinu recepata kreirala sam sama, a za pojedine proizvode išla sam na edukacije i kurseve – kazala je Klopić-Murtić.

Prema istraživanjima, mnogi proizvodi za ličnu njegu sastoje se od vrlo štetnih hemikalija pa je ova mlada poduzetnica odlučila praviti proizvode isključivo na prirodnoj bazi, poput melema, krema protiv bora i neurodermatitisa, sapuna, šampona, regeneratora za kosu…

– U početku sam samo tražila rješenje za sebe, jer nisam smjela koristiti komercijalne proizvode za njegu kože. S vremenom se širio i krug ljudi koji su bili zadovoljni mojim proizvodima pa je sve postalo nešto više od hobija. Nema straha od neželjenih pojava nakon korištenja proizvoda, a moja sreća je neopisiva kada čujem da su nekome pomogli – kazala je Klopić-Murtić.

Obrt “Magic Touch” dobitnik je brojnih značajnih nagrada i priznanja, a vlasnica ističe da su svakodnevne pohvale zadovoljnih kupaca njena najveća priznanja. Od početka joj najveću podršku i pomoć pružaju roditelji i muž. Ističe da planira proširiti saradnju s još nekim apotekama i prodavnicama prirodnih proizvoda kako bi proizvodi bili lakše dostupni i u ostalim krajevima BiH.

U potrazi za savršenim načinom uklanjanja dlačica, nastala je pasta za depilaciju, koja je danas među najtraženijim proizvodima i osvojila je sedam nagrada za inovaciju, od kojih se izdvajaju medalje u Sarajevu, Banjoj Luci, Karlovcu, Zagrebu, Parizu i Širazu. – Nastala je kada sam klasičnu egipatsku šećernu pastu obogaćivala biljkama, biljnim i eteričnim uljima sve dok nisam dobila savršenu kombinaciju sastojaka koji su u potpunosti uklonili sve neželjene reakcije nakon depilacije. Pasta se smije upotrebljavati na svim dijelovima tijela, kod Zavoda za intelektualno vlasništvo proglašena je zaštićenim proizvodom – kazala nam je Klopić-Murtić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Objavljen kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici: Evo šta piše u njoj

Finalni tekst Rezolucije o Srebrenici je nakon dugih konsultacija usvojen i upućen predsjedniku Generalne skupštine UN-a i svim misijama. O...

Još vijesti za vas