Utorak, 30 travnja, 2024

Horor u centru Banjaluke: Čopor pasa lutalica izujedao ženu

Preporučeno

Čopor pasa lutalica izujedao je u samom centru Banjaluke, u Jevrejskoj ulici, Elu Savić dok je bila ispred ulaza stambene zgrade u kojoj stanuje.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Prema riječima njenog supruga Dušana Savića, nju je u ponedjeljak uveče napalo šest pasa lutalica.

– Moja supruga Ela je bila u dvorištu ispred zgrade kada je oko šest pasa dotrčalo prema njoj i izujedalo je po nogama, rukama i stomaku – ispričao je Savić i dodao da je suprugu odmah odvezao u Hitnu pomoć, pa na infektivno, gdje je primila injekcije protiv bjesnila i tetanus.

– Bilo je oko pet ujeda. Na svu sreću, Ela je uspjela da utrči u haustor, a ne smijem ni zamisliti šta bi tek bilo da je haustor bio zaključan – istakao je Savić.
Savić tvrdi da se leglo lutalica nalazi u dvorištu komunalne policije, dodajući da je tamo viđao oko dvadesetak pasa.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

– Leglo se mjesecima nalazi tačno ispred parkinga komunalne policije, a unutar dvorišta kod nekoliko napuštenih garaža. Policiji sam prijavio ovaj nemili događaj i predao sve ljekarske papire – naglasio je Savić.

Dodaje da se ovi psi svakodnevno mogu vidjeti u blizini Muzeja RS, Tržnice, Kastela, Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” kao i prostorija komunalne policije.
Redakciji “Glasa Srpske” požalio se i Sead Ferizović, komšija porodice Savić.

Upravo se čita:  U entitetima različito: Poznato koji će dani u BiH biti neradni za praznike u maju

– Zbog pasa ne mogu oka sklopiti. Prije nekoliko večeri u dvorištu škole bilo ih je najmanje desetoro. Niko od građana nije mogao, a ni smio da prođe tom ulicom. Već nekoliko mjeseci se borimo s tim problemom – rekao je Ferizović.

Iz Odjeljenja komunalne policije kažu da je prijavu o napadu pasa lutalica na sugrađanku u ulici Kralja Alfonsa XIII komunalna policija zaprimila u utorak.
– Šef smjene komunalne policije obavijestio je Higijeničarsku službu grada, u čijoj je nadležnosti hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica. U ovom slučaju radi se o psima bez vlasnika koji su se slučajno zatekli na parking prostoru pored zgrade u kojoj je smješteno Odjeljenje komunalne policije – rekao je načelnik ovog odjeljenja Dragan Lukač.

Upravo se čita:  Kanada će kosponzorisati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Terapija

Prema riječima načelnika Klinike za infektivne bolesti Zdravke Kezić, pacijent Ela Savić poslije ujeda pasa primila je antirabicnu terapiju u antirabicnoj ambulanti.

– Primila je dvije vakcine i dobila preporučenu dozu antibiotika. Pacijentkinja je u stabilnom zdravstvenom stanju upućena na kućno liječenje – rekla je Kezićeva.

Izvor: Glas Srpske

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu....

Još vijesti za vas