Subota, 18 svibnja, 2024

Rainer tokom susreta sa Krišto: Hrvatskoj od ključnog interesa stabilnost i funkcionalnost BiH

Preporučeno

Nama je drago da smo do sada mogli podupirati europski put Bosne i Hercegovine i to ćemo nastaviti i dalje jer Republici Hrvatskoj je od ključnog interesa stabilnost i funkcionalnost BiH, kao i ravnopravnost njezina sva tri konstitutivna naroda poručio je predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner nakon sastanka sa predsjedateljicom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Sabora Željko Reiner izjavio je nakon sastanka i kako se sa predsjedateljicom Krišto složio kako su Hrvatska i BiH dvije prijateljske i susjedne zemlje koje veže najduža europska granica sa nekom zemljom nečlanicom.

Upravo se čita:  U društvu Tamare Vučić: Supruga Volodimira Zelenskog u Beogradu

Reiner je kazao kako između dviju zemalja postoje otvorena pitanja koja se mogu, naglasio je, dobrom voljom i suradnjom riješiti i sagledati “već danas”.

Tijekom susreta razgovaralo se i o gospodarstvu jer je gospodarska suradnja važna za obje zemlje, naglasio je Reiner, posebno infrastrukturni projekti i prometnice, koji bi se mogli realizirati uz zajedničke napore ili uz korištenje sredstava Europske unije.

Upravo se čita:  Šok u komšiluku: 12-godišnja djevojčica zbog vršnjačkog nasilja u školi počinila samoubistvo

“Posebno nam je stalo do boljeg položaja hrvatskog naroda kao jednog od tri konstitutivna naroda“, poručio je Reiner.

Reiner je izjavio kako vjeruje da će gospodarska suradnja u cjelini, zajedničke investicije u infrastrukturne projekte i prekogranična suradnja dobre međudržavne odnose još više poboljšati.

Borjana Krišto je istaknula zadovoljstvo pojačanom suradnjom zemalja u protekloj godini.

Zahvalila se u ime Parlamentarne skupštine BiH, posebno u ime Zastupničkog doma, na hrvatskoj potpori BiH na njezinom euroatlantskom putu.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

Posebno se zahvalila na potpori BiH kao državi jednakopravnh konstitutivnih naroda i njezinih građana.

Istaknula je kako će suradnja Sabora sa Parlamentarnom skupštinom pomoći BiH u bržem napredovanju prema europskom putu BiH kroz razmjenu iskustva u reformskim procesima potrebnim za pristupanje u EU članstvo.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto sa zamjenicima Mladenom Bosićem i Šefikom Džaferovićem nakon Sabora sastala se sa predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčaku.

Izdvajamo

Izdvajamo

Koji mjesec će biti najtopliji? Prognoza Nedima Sladića za ljeto koje nam dolazi

Do kraja maja neće manjkati sunca, a neće manjkati ni kiše iako ona prostorno i količinski neće biti ravnomjerno...

Još vijesti za vas