Petak, 3 svibnja, 2024

Tvrde da Dodik stoji iza svega: Savez za promjene nije dobio dozvolu za proteste 14. maja

Preporučeno

Predstavnici Saveza za promjene danas su u Banja Luci novinarima saopštili da nisu dobili dozvolu Grada Banja Luka za korištenje Trga Krajine i Parka Mladen Stojanović za 14. maj kada je Savez CJB Banja Luka uredno najavio proteste, piše novinska agencija Patria.

Razlozi zbog kojih su odbijeni, za Savez su apsurdni, i kako su rekli jasan su pokazatelj da SNSD odnosno Milorad Dodik zloupotrebljava institucije.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

Navodno, Trg Krajine nije slobodan jer je SNSD rezervisao taj prostor sve vikende od 14. maja do 5. juna, a dozvola za park je odbijena jer je Narodna univerzitetska biblioteka 3. maja rezervisala park za 14. maj zbog manifestacije “Njegujmo srpski jezik”.

U Savezu za promjene kažu da od protesta ipak neće odustati. Jedina mogućnost da odustanu jeste ako Milorad Dodik podnese ostavku na mjesto predsjednika RS.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Savez za promjene prijavu za održavanje protesta policiji je predao 28. aprila, dok je SNSD to učinio 4 maja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a, pušten je pritvora u Vojkovićima, saznaje portala “Avaza”. Kadrić je,...

Još vijesti za vas