Nedjelja, 28 travnja, 2024

Manchester United potvrdio Mourinha za novog menadžera

Preporučeno

Nakon što su danima britanski mediji najavljivali da će Jose Mourinho (53) postati novi menadžer Manchester Uniteda, jutros je stigla i zvanična potvrda iz kluba sa „Old Traforda“, javlja Anadolu Agency (AA). 

Na oficijelnoj klupskoj internet stranici Manchester je objavio saopštenje u kojem obavještava javnost i sve navijače da je sa Mourinhom potpisan trogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na najmanje još godinu dana.

Upravo se čita:  Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

„Postati menadžer Manchester Uniteda je posebna čast. To je klub koji je poznat i kojem se dive širom svijeta. Uz njega je vezana mistika i romantika, s kojom se niti jedan drugi klub ne može mjeriti. Uvijek sam osjećao afinitet prema ‘Old Trafordu’ na kojem sam doživio neke lijepe uspomene u mojoj karijere. Oduvijek sam uživao u nekom posebnom odnosu sa navijačima Uniteda i radujem se što ću biti trener i u narednim godinama imati njihovu veliku podršku“, kazao je Mourinho za klupski sajt.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

Ed Woodward, izvršni direktor Manchester Uniteda istakao je da je Mourinho danas najbolji menadžer koji je bio slobodan i koji je sposoban da osvaja trofeje.

„On inspiriše igrače širom svijeta i naravno odlično poznaje Premier ligu, nakon što je ovdje osvojio tri naslova šampiona. Poželio bih mu dobrodošlicu u Manchester United. Njegovi prethodni sjajni rezutlati su idealna podloga da klub krene naprijed“, rekao je Woodward.

Upravo se čita:  Studenti u FBiH bi uskoro mogli legalno raditi i studirati: Prvi korak načinjen, donosimo detalje

Tokom svoje velike trenerske karijere Mourinho je vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid. Osvojao je naslove nacionalnog šampiona u svakoj zemlji u kojoj je radio, a sa Portom i Intrerom uspio se popeti na krov Evrope. Na klupi Uniteda naslijediće Louisa van Gaala.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas