Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Mahmutćehajić otkrio: Još 100 umrlih osoba na biračkom spisku za Stolac

Preporučeno

Nakon što je Salmir Kaplan prije nekoliko dana u svojstvu zastupnika u Parlamentu Federacije BiH poslao zahtjev Općinskoj izbornoj komisiji Stoca u kojem je zatražio da se iz biračkog spiska izbrišu 50 umrlih lica, od kojih njih 15 ima više od 100 godina, danas je reagirao i Demir Mahmutćehajić, vijećnika SDP u OV Stolac. Na adresu OIK-a uputio je zahtjev za brisanje 100 novoevidentiranih umrlih osoba sa biračkog spiska u Stocu, piše novinska agencija Patria.

Upravo se čita:  Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

Mahmutćehajić je dostavio novi spisak odnosno podatak za 100 preminulih lica koja se još uvijek nalaze na biračkom spisku za izbornu jedinicu 176.

-Uvidom u preliminarni birački spisak došao sam do saznanja da se na prelimiranom biračkom spisku za Lokalne izbore 2016.godine u izbornoj jedinici 176 ( Općina Stolac) nalazi veliki broj umrlih lica.

Prema Izbornom zakonu BiH općinske izborne komsije dužne su da u suradnji sa matičnim uredima evidentiraju svaki smrtni slučaj i preminule brišu sa biračkog spiska, a što se kasnije unosi u centralni birački spisak.

Upravo se čita:  Islamska zajednica: Objavljena jedinstvena cijena kurbana za 2024. godinu

Nažalost, birački spisak za izbornu jedinicu 176 (Stolac) a za koji je odgovoran OIK u mnogo konkretnih slučajeva nije ažuriran. Vjerujući da ovi propusti nisu namjerni, nego rezultat Vaše neodgovornosti i nesposobnosti, a sa iskrenom željom da Vam pomognem, dostavljam Vam podatke od 100 preminulih osoba koje se nalaze na biračkom spisku za izbornu jedinicu 176.

Upravo se čita:  Novi udar na kućne budžete: Cijela plaća za maturu

Kao izbarani vijećnik u OV Stolac imam obavezu da Vam ukažem na katastrofalne propuste koji dovode u pitanje legalnost i legitimnost izbora u Stocu te od Vas zahtjevam da do zaključivanja biračkog spiska uklonite sve mrtve osobe. U slučaju da to ne uradite uvjeravam Vas da da će protiv Vas lično biti pokrenut krivični postupak zbog udruživanja u kriminalnu organizaciju radi lažiranja rezultata izbora u Stocu, stoji u Mahmutćehajićevom dopisu, pišu vijesti.ba.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Spas od sankcija: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga

Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prebacila je preduzeće „Agro Voće“ na supruga Pavla Ćorovića, saznaje CAPITAL. Ovo...

Još vijesti za vas