Srijeda, 1 svibnja, 2024

Akcija Bosna: Osumnjičeni za prodaju radnih mjesta u javnim institucijama predati Tužilaštvu KS

Preporučeno

Izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, glavni tehničar ORL odjela u UKCS-u Safet Bibić, Nedžad Trako i njegov otac Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefer Halilović u skupštini Zeničko-dobojskog kantona, te Ramiz Karavdić koji su uhapšeni u sklopu akcije “Bosna” predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Nakon što ih sasluša postupajući tužilac bit će odlučeno o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete protiv osumnjičenih, prenosi Avaz.

Upravo se čita:  Predsjedavajući predsjedništva BiH razgovarao s velikim imamom tokom posjete Egiptu

Podsjećamo, uhapšene osobe su osumnjičene da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih obilka koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas