Utorak, 30 travnja, 2024

Mujdža nakon operacije koljena: Bit ću opet onaj pravi

Preporučeno

Mensura Mujdžu očekuje pauza od dva mjeseca: Važno je da vratim formu i da se nametnem selektoru, kaže desni bek Kaiserslauterna

Naš fudbalski internacionalac Mensur Mujdža zaista nije imao sreće po dolasku u klub Kaiserslautern.

Iskusni desni bek (32), koji je ubilježio 36 nastupa u dresu BiH (posljednji protiv Irske u Zenici u okviru play-offa za Euro 2016), nakon sedam godina provedenih u Freiburgu odlučio je ovog ljeta promijeniti sredinu i preći u redove njemačkog velikana, trenutno člana 2. Bundeslige, gdje je predstavljen kao veliko pojačanje.

Međutim, već nakon nekoliko treninga Mensur je počeo osjećati bolove u koljenu, pa je njegov najavljeni debi u dresu Kaiserslauterna prolongiran, da bi dalja ispitivanja pokazala da je potrebna operacija kojoj se naš fudbaler podvrgnuo i koja je prošla uspješno, a Mujdža će morati na višemjesečnu pauzu.

– Morao sam uraditi artroskopiju koljena kojom mi je očišćen zglob i sada sve to izgleda mnogo bolje. Svaki dan idem na terapije, a najbolje prognoze kažu da bi trebao biti van terena između dva i tri mjeseca. Neću rizikovati, gledat ću da se što bolje oporavim, vratim na teren u januaru i budem ponovo onaj pravi, rekao je Mujdža u razgovoru za Oslobođenje.

Povrede su do sad bile glavni razlog sve učestalijih izostanaka Mujdže u reprezentaciji, što predstavlja određen hendikep za zmajeve s obzirom na to da selektor Mehmed Baždarević nema mnogo kvalitetnih rješenja uz desnu aut-liniju.

Pod uslovom da se uspješno oporavi i uveže nekoliko nastupa u cvajti nije isključen novi poziv Baždarevića.

– Važno je da nakon oporavka povratim formu. Naravno da bi bio na raspolaganju selektoru. Najvažnije je da smo počeli kvalifikacije za SP pobjedom nad Estoncima radi sticanja samopouzdanja, ističe Mujdža.

Kaiserslautern nije dobro počeo novu sezonu, nakon šest kola 14. su na tabeli.

– Cilj u ovoj sezoni nije povratak u elitu, nego stabilizacija kluba. Tek od naredne godine klub će početi razmišljati o Bundesligi, kaže naš fudbaler, osvrnuvši se i na početak sezone u najjačem njemačkom takmičenju.

– Borussia (D) djeluje snažno, ali ipak mislim da će i ove sezone Bayern uzeti titulu, smatra Mensur Mujdža.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Historičar i bivši diplomata Slobodan Šoja za portal Srpskainfo kazao je da iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija,...

Još vijesti za vas