Utorak, 7 svibnja, 2024

U misterioznoj nesreći pogunio novinar koji je otkrio mračne tajne američke vojske iz Iraka i Afganistana

Preporučeno

Američki novinar Michael Hastings (33), čiji je članak iz 2010. godine u magazinu Rolling Stone o tadašnjem komandantu oružanih snaga SAD generalu Stanleyu McChrystalu doveo do toga da general podnese ostavku, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Los Angelesu. Iza sebe je ostavio suprugu, spisateljicu Elise Jordan.

michael-hastingsU saopštenju glavnog i odgovornog urednika internet izdanja agencije BuzzFeed Bena Smitha, navodi se da je Hastings poginuo ali nisu navedeni detalji o nesreći, niti su policija Los Angelesa ni kancelarija patologa potvrdili vijest o pogibiji.

Upravo se čita:  Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

Međutim, u policijskom saopštenju se navodi da je jedna osoba poginula u ranim jutarnjim časovima 17. juna kada je automobilom udarila u drvo nedaleko od Hollywooda, poslije čega se vozilo zapalilo.

U saopštenju se dodaje da je vozač bio sam u automobilu.

Zvaničnik kancelarije patologa rekao je da je tijelo izgorjelo do te mjere da je svaka identifikacija nemoguća zbog čega je potrebno obaviti dodatnu istragu kako bi se dobila pozitivna identifikacija.

Upravo se čita:  Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

Hastings je inače pisao o postupcima američke vojske u Iraku i Afganistanu, uključujući i ubijanje civila bespilotnim letjelicama.

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Velika tragedija u Sarajevu: Mercedesom udario dvogodišnje dijete, preminulo je

Na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička u sarajevskoj općini Ilidža dogodila se teška saobraćajna nesreća...

Još vijesti za vas