Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Snijeg stvorio velike probleme: Je li ovo najklizavija raskrsnica na svijetu?

Preporučeno

Zaleđena cesta u Montrealu uzrokovala je u ponedjeljak sudar više vozila, koja su se zapravo naslagala na jednu ogromnu hrpu, piše Daily Mail.

U gomili vozila tako se našlo nekoliko automobila, kombi, policijski automobil i dva autobusa. Haos je započeo kada je prvi autobus izgubio kontrolu na zaleđenoj nizbrdici te je udario u četiri automobila koji su “nasukani” stajali pri dnu nizbrdice, taman pokraj raskrsnice.

Samo nekoliko trenutaka poslije jedan taksi je za dlaku promašio autobus, ali se zato u njegov stražnji dio zabio bijeli džip. Uskoro je ulicom doklizao još jedan autobus koji se osjetno jače zabio u džip, da bi cijelu stvar začinio policijski automobil koji je radio piruete po ulici pa se okrenut u rikverc zaustavio iza drugog autobusa.

Na kraju je konačno stigla i grtalica snijega, ali umjesto da spasi stvar, ona se frontalno zaletjela u policijski auto iz kojeg su službenici reda i zakona dali petama vjetra prije nimalo bezazlenog sudara.

U Montrealu su u ponedjeljak izmjerena 4 Celzijeva stepena ispod nule.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas