Četvrtak, 16 svibnja, 2024

Dodik: Javno ću se odreći pasoša BiH

Preporučeno

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tvrdi da su “neki zvaničnici stare američke administracije spriječili da ode u SAD” te najavljuje da u narednom vremenu neće koristiti pasoš BiH i da će ga se javno odreći, jer ima putnu ispravu Srbije koju će koristiti.

Za vrijeme inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa ostat će u RS, jer nije dobio vizu za ulazak u SAD, gdje je trebalo, kako je navodio, prisustvovati nekim aktivnostima u vrijeme inauguracije Trumpa, a tvrdi da je stara američka administracija nastojala na neki način da spriječi njegov odlazak u SAD, jer on nije želio da trguje interesima RS-a.

Upravo se čita:  Dodik priznao: Vjerovatno ćemo se prijaviti na lokalne izbore, ali postoji i način da napravimo opstrukciju

-Tražli su da prestanu aktivnosti u vezi sa donošenjem zakona o Ustavnom sudu BiH i da se ogradim od politike SNSD-a oko našeg dokumenta političke procjene 2018., a što sam ja odbio – ustvrdio je Doidk u izjavi novinarima u Laktašima.

Kaže i da vjeruje da će sadašnja ambasadorica Maureene Cormack u BiH „vrlo brzo otići“ iz BiH nakon čega će se stvoriti uslovi da dobije vize SAD-a.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kompanija iz Sarajeva dobila skoro 6.000.000 KM za nadzor saobraćaj na cijelom autoputu kroz BiH

Kompanija BS Telecom Solutions Sarajevo izabrana je kao najpovoljniji ponuđač za nabavku usluga "Održavanje softwareskog dijela Sistema nadzora i...

Još vijesti za vas