Petak, 17 svibnja, 2024

Dok građani nemaju ni vode, vlasti nabavljaju kavijar, škampe, losos, „Jack Daniels“…

Preporučeno

Gradska uprava Sarajeva raspisala je tender u kojem traži dostavu ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga, poput organiziranja koktel-partija, hladnog-toplog bifea i lanč paketa.

Ponuda za koktel-partije mora uključivati kavijar, bušee punjene tunjevinom, sirom i piletinom, kvalitetni miješani sir s grožđem, dinjom i kruškom, kadun butiće, losos, minjone, „Jack Daniels“…

Osim toga, u tenderu stoji da hladno-topli bife mora sadržavati škampe s avokadom, piramidu od škampi, jastog, pileći galantin, biftek Wellington, dimljeni losos, salatu od morskih plodova, punjene lignje, pileće popijete u parmezanu, sote Stroganoff, rostbif Madera, teleće pečenje….

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

Kako su nam kazali iz Gradske uprave, tender za nabavku ove vrste hrane objavljuje se svake godine, a hrana se koristi prilikom održavanja različitih svečanosti, poput dočeka ambasadora i brojnih drugih zvanica, piše “Avaz.ba”.

Rok za dostavu ponuda 3. februar, Foto: Avaz

Rok za dostavu ponuda je 3. februar do 12 sati, a istaknuto je da nema pregovora i da se ugovor zaključuje na godinu dana. Na tenderu, također, nije istaknuto koliko će biti izdvojeno novca za jednu od izabranih ponuda.

Upravo se čita:  Republika Srpska ipak pristala na Izborni zakon koji je nametnuo Christian Schmidt?

Ovakav potez Gradske uprave izazvao je bijes među građanima Sarajeva, koji u komentarima na društvenim mrežama sarajevske vlasti krive za rastrošnost i bahatost, u trenutku kada stanovnicima prijestonice ne mogu osigurati ni snabdijevanje vodom, a kamoli šta drugo.

Izdvajamo

Izdvajamo

FTV podnio krivičnu prijavu protiv Uprave BHRT-a

Advokati Federalne televizije Nina Kisić i Goran Dragović kazali su da je ovaj javni servis podnio krivičnu prijavu protiv...

Još vijesti za vas