Utorak, 30 travnja, 2024

Horor scene u Sanskom Mostu: Jedan je sjedio mrtav na kauču, drugi je bio na podu, treći ubijeni je ležao vani, a svugdje je bilo krvi

Preporučeno

Nakon jučerašnjeg trostrukog ubistva, koje je počinio Muhamed Kadirić, u selu Vrhpolje kod Sanskog Mosta vlada tuga. U kućama ubijenih danas se okupljala rodbina i komšije, dok policije i dalje vrši uviđaj kod Kadirićeve brvnare, gdje maskr i počinjen.

O stravičnom slučaju već danas se zna više detalja. Kako saznajemo, ubistvu je kumovao alkohol, a osumnjičeni se nakon zločina uputio prema obližnjem autoservisu uz cestu, gdje je šokiranom automehaničaru saopćio šta je uradio, piše Avaz.

– Mahao je rukom dok je prilazio da dođem do njega, a kad sam mu prišao, rekao mi je: “Zovi policiju, ubio sam tri čovjeka” – ispričao nam je uznemireni automehaničar.

Upravo se čita:  Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

Dodao je da je Kadirić izgledao unezvijereno te da je psovao. Nedugo nakon toga, ubica se predao policiji, koja stigla ubrzo nakon dojave.

Kako je naša ekipa saznala na mjestu događaja, ovaj stravični zločin dogodio se u brvnari ubice, gdje su četvorica muškaraca, koji su se družili, pili alkohol.

Čim je došla na mjesto događaja, policija je blokirala prilaze zaseoku Kadirići, a mještani, poznanici i rodbina ubice i ubijenih okupljali su se u blizini policijskih vozila.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima u BiH

– U magazi je jedan sjedio mrtav na kauču, drugi je bio na podu potrbuške, a krvi je bilo svugdje. Treći ubijeni je ležao vani bočno, a leđa su mu bila krvava – opisao je jedan od svjedoka iz sela užasnu scenu koju je zatekao u brvnari nakon što je ubica Muhamed Kadirić izašao vani.

Ubrzo je na policijski punkt stigao i Jasmin Omić Cojk, sanski poduzetnik, kojem je ubijeni Safet Kadirić bio prijatelj.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

– Je li istina? – pitao je kroz suze Omić mještane, koji su ga pokušali utješiti.

Ifet Hukanović i Dževad Salešević, bivši borci Petog korpusa, u nevjerici su ponavljali kako je ubijeni Kadirić ratovao s njima od prvih dana do oslobođenja i da je bio dobar čovjek.

– Još ne možemo doći sebi. Bio je dobričina, nije se znao ni naljutiti, u selu se nikad nikome nije zamjerio. Eto, šta je sve u ratu prodeverao i da ovako završi – komentirali su užasnu smrt 53-godišnjeg saborca.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas