Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Muškarac u Splitu s prozora pucao na komšije zbog dječje igre

Preporučeno

Nepunih 14 sati nakon što je pucao po svojim komšijama splitska policija upala je u prizemni stan u Washingtonovoj ulici i uhapsila Bogdana Perovića (60).

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Taj je 60-godišnjak u četvrtak, najvjerojatnije motiviran dječijom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi te pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici. Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Zbog te krizne situacije satima je bila blokirana Washingtonova ulica, u samom centru Splita, a na terenu su cijelo popodne i noć dežurale ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i policija.

U pomoć policiji tokom popodneva su stigli specijalci i policijski pregovarač koji, barem do večeri, nije uspio kontaktirati sa Perovićem, baš kao ni njegova sestra i prijatelj koji su dovedeni u Washingtonovu ulicu kako bi ga uvjerili da je najbolje da se preda policiji.

Upravo se čita:  Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

U početku pucnjave u Washingtonovoj ulici nekoliko je djece iz obližnjeg dječjeg vrtića zbog sigurnosti zadržano u vrtiću. Tek s nekoliko sati zakašnjenja i uz pratnju specijalaca djeca su popodne napustila vrtić.

Peroviću ovo nije prvi incident ovakve vrste. Prije 12 godina je u istom stanu zarobio svoju bolesnu majku, a niti nagovori njegovih sestara da odustane od suludog pohoda nisu urodili plodom. Tri je puna dana trajala agonija u kojoj je čak prijetio i bocom plina. Naposljetku je policija ušla u stan i tako na najbezbolniji način riješila talačku krizu.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas