Utorak, 14 svibnja, 2024

Bh. privrednici zajedno s Ivanićem putuju u Makedoniju

Preporučeno

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić službeno će posjetiti Republiku Makedoniju 19. i 20. aprila , a s njim putuje i delegacija domaćih privrednika.

Kako javljaju iz Vanjskotrgovinske komore BiH, u okviru službenog dijela posjete, 20. aprila u Skoplju će biti održan i Poslovni forum Republika Makedonija – Bosna i Hercegovina.

Prioriteti ovog poslovnog foruma su utvrđivanje zajedničkih interesa u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva i metaloprerađivačke industrije, kao i korištenje prednosti koje nude sporazumi o slobodnoj trgovini, regionalna saradnja i projekti.

Upravo se čita:  Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Na Poslovnom forumu je predviđeno obraćanje visokih zvaničnika dviju zemalja, te održavanje bilateralnih susreta makedonskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Odlazak privredne delegacije Bosne i Hercegovine u Makedoniju i njihovo učešće na spomenutom forumu organizira Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine te, stoga, pozivaju kompanije iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije, građevinarstva i metaloprerađivačke industrije, a koje su zainteresirane za učešće u bh. delegaciji, da svoje prijave dostave najkasnije do 7. aprila.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas