Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Cvijanovićeva: Struja jeftinija za 113%

Preporučeno

Jahorinski ekonomski forum ostaće upamćen po još jednoj inovaciji premijerke Republike Srpske koja je ustvrdila da je u Republici Srpskoj električna energija jeftinija u odnosu na Hrvatsku, članicu Evropske unije, i to čak za 113 odsto

Kakva joj je računica, Cvijanovićeva nije otkrila. Po njenim riječima ispade da je struja u Republici Srpskoj u odnosu na Hrvatku besplatna i da još građani mogu biti u dobitku 13 odsto.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

To nije sve. Cvijanovićeva se ekonomskim stručnjacima pohvalila i da je u Republici Srpskoj u odnosu na Federaciju BiH, pa čak i na Italiju, koja je članica EU, lakše početi biznis.

“Puno lakše se započne biznis u Republici Srpskoj gdje vam trebaju tri dana. U Federaciji 53, a, recimo, u Italiji tri mjeseca”, rekla je Cvijanovićeva, Nije je pokolebao ni smijeh italijanskog ambasadora, nego je nastavila u svom tonu.

Upravo se čita:  Dodik ponovo prijeti raspadom BiH: Razlaz je jedina opcija, vrijeme je da krene svako svojim putem. Bošnjaci su već krenuli

“U Italiji je puno skuplje, puno više imate procedura i obilaženja institucija i ovdje je lakše ambasadore”, konstatovala je Cvijanovićeva.

Pored inovacije da je struja u Republici Srpskoj jeftinija za 113 odsto, treba se prisjetiti i ranije tvrdnje Željke Cvijanović koja je rekla da je zahvaljujući vladi SNSD i reformama koje provode povećan i životni vijek stanovništva u Republici Srpskoj za četiri godine.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

Ovo je jedinstven primjer u svijetu i sigurno za Giginisov rekord da je jedna vlada omogućila građanima da imaju struju jeftiniju u odnosu na neku drugu zemlju za 113 odsto i da je za četiri godine produžile životni vijek svojim stanovnicima.

To su podaci, a oni su, kako kaže Cvijanovićeva, neumoljivi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas