Utorak, 30 travnja, 2024

Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu BiH

Preporučeno

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a nešto manje oblačnosti i sunčanije vrijeme bit će prije podne.

Tokom dana, očekuje se postupno povećanje oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavina u većem dijelu zemlje. Na krajnjem jugu bez padavina.

U centralnim i istočnim područjima Bosne moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme, a uz jake udare vjetra, postoje uvjeti i za pojavu grada.

Krajem dana padavine polako prestaju, uz postepeno razvedravanje. U Bosni će puhati slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren zapadnog smjera.

Jutarnja temperatura iznosit će od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu od 30 do 33 stepena Celzijusa.

U Sarajevu se očekuje umjereno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, moguće je vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz povišene temperature, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne na krajnjem sjeverozapadu i istoku Bosne moguć je slab pljusak kiše. Jutarnja temperatura iznosit će od 16 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Tokom dana očekuje se uz mjestimično i mala od umjerena oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stepeni Celzijusa.

U četvrtak prije podne u zapadnim produčjima očekuje se nešto više oblaka sa kišom i pljuskovima. Tokom dana u cijeloj zemlji bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnja temperature kretat će se od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 37 stepeni Celzijusa.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas