Nedjelja, 28 travnja, 2024

Plaćene ubice ‘pale’ nakon dojave jedne Sarajke: ‘Dva dana su se vrtili oko zgrade, bili su sumnjivi!’

Preporučeno

M.G. iz Bara i Č.D. iz Subotice, koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili prošle sedmice, a za koje se sumnja da su pripremali likvidaciju jedne osobe, uhvaćeni su zahvaljujući dojavi građana, saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi.

Naselje Hrasno, Foto: Arhiv

Njih je policiji prijavila stanarka zgrade na Trgu heroja u naselju Hrasno.

Ona je, naime, oko 9 sati ujutro, pozvala policiju i kazala da je primijetila kako se dvije njoj nepoznate osobe već dva dana “vrte oko zgrade”, a njihovo ponašanje joj se učinilo sumnjivim.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

Kada je policija došla u naselje Hrasno da provjeri navode ove prijave, jedan od muškaraca prišao je grupi starijih ljudi i stavio ruku na rame jednom od njih, pretvarajući se da razgovara s njim, ali je “pročitan” i policajci su ga oborili na zemlju i uhapsili. Drugi se dao u trk, ali su i njega policajci sustigli i oborili na zemlju.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Kod obojice su, kako se saznaje, prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cijevi, kao i 4.000 eura. Policija sumnja da su se u ovom naselju vjerovatno i krili u nekom od stanova.

Razlog zbog kojeg se ovaj naoružani dvojac obreo u Sarajevu, predmet je intenzivne istrage koja je u toku. Prilikom ispitivanja u policiji, uhapšeni su kazali da im je navodno plaćeno da ubiju muškarca iz Novog Sarajeva, ali ime navodnog nalogodavca nisu otkrili. Policija provjerava i ove navode, ne isključujući mogućnost da su dali lažni iskaz kako bi “zavarali trag”.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

U međuvremenu, sarajevski Općinski sud im je na prijedlog Tužilaštva KS odredio jednomjesečni pritvor zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas