Nedjelja, 28 travnja, 2024

Detalji zločina iz strasti na Manjači: U bivšu curu i poznanika ispalio po dva metka, pa presudio i sebi

Preporučeno

Mile Macanović (40) iz Ribnika u krvavom piru koji se dogodio sinoć oko 50 minuta poslije ponoći u mjestu Sitnica na Manjači, ispalio je po dva metka u bivšu djevojku Jelenu Milovac (21) i poznanika Čedomira Sirara (53), a zatim počinio samoubistvo.

Iako na mjestu događaja niko od njihovih prijatelja i poznanika nije mogao sa sigurnošću potvrditi motive sinoćnje drame, smatraju da je najvjerovatnije u pitanju zločin iz strasti.

Svemu je, navodno, kumovala ljubomora, jer je Milovac nakon veze sa skoro duplo starijim Macanovićem, našla novog momka, što je on teško prihvatao.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Mještani tvrde i da joj je Macanović u nekoliko navrata i ranije prijetio, govoreći da će ubiti i sebe i nju.

– Ona je sinoć bila u jednom lokalnom kafiću u muškom društvu, zajedno sa novim momkom Ljubomirom i još nekim momcima. Među njima je bio i Čedomir Sirar. Pozvala je telefonom i Macanovića da dođe, nakon čega se i on tu pojavio. Upitao ju je u jednom trenutku da sjedne sa njim za sto, što je ona odbila.

Neposredno prije fajronta u tom lokalu, Macanović je pozvao nju i društvo da nastave druženje u njegovoj kafani, koja se nalazi nekoliko kilometara dalje. Jelena je to u prvi mah odbila, a kasnije je pristala, pa su ona i Sirar sjeli sa Macanovićem u auto i otišli – ispričao nam je jedan svjedok koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

Upravo se čita:  Studenti u FBiH bi uskoro mogli legalno raditi i studirati: Prvi korak načinjen, donosimo detalje

Po tragovima na mjestu događaja icu mjesta, pretpostavlja se da ih je Macanović izbacio iz auta na jednom proširenju na putnom pravcu Sitnica – Čađavića, u općini Mrkonjić Grad. Zatim se automobilom udaljio nekoliko stotina metara dalje, a onda zaustavio vozilo, uzeo pištolj i pješke se vratio do Milovac i Sirara. Zatim je pucao u njih i teško ih ranio, pa je presudio sebi. O tome svjedoči lokva krvi na mjestu pucnjave.

Upravo se čita:  “Zima” će još kratko trajati: Vraćaju nam se ljetne temperature!

Kao što smo već objavili, Milovac je zadobila povrede grudnog koša i abdomena. Operisana je na UKC Banja Luka i njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno. Sirar je također zabobio povrede grudnog koša i abdomena i u toku je njegovo hirurško zbrinjavanje. Prema riječima ljekara sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas