Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Abdulah Sidran gostovao u emisiji HRT-a: Nije svako naivan i lud da vam vjeruje

Preporučeno

Emisija “Otvoreno” na HRT-u ugostila je Hrvoja Klasića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Davora Ivu Stiera, političkog sekretara, Ninu Raspudića, te kolumnistu i akademika Abdulaha Sidrana.

Kakav je položaj Hrvata u BiH nakon haške presude šestorici, mogu li se očekivati nova hapšenja u Bosni i Hercegovini samo su neka od pitanja postavljena gostima ove emisije na državnoj televiziji u Hrvatskoj.

Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

U raspravi gdje su povremeno iznošeni i oštri stavovi, akademik Sidran je istakao kako je, sve što se dešava u današnjim emisijama na televizijama u regionu, “rat za iterpretaciju ratova od 1991. do 1996. godine”.

“Za nas ta stvar nije tako mutna kako se vama čini. Mi smo bili izloženi višestrukoj agresiji, i unutrašnjoj i spoljašnoj. Mi tu dilema nemamo. Haški tribunal je obavio koliko je mogao, traljavo ili netraljavo, i njegovu stranicu treba zaklopiti. On je sam tu stranicu i zaklopio jednim tragičnim pojedinačnim ljudskim činom. Ja vas molim, nemojte nastavljati. Vi morate demantovati Hrvoja Šarinića, morate demantovati desetine knjiga koje su napisali hrvatski oficiri i političari o 48 sastanaka u Karađorđevu između predsjednika dviju zaraženih zemalja. Pa gdje to ima? Nigdje! I nemojte računati na to da je svako naivan i lud da vam vjeruje”, poručio je Sidran i dodao:

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

“Druge su zemlje snosile troškove izbjeglica iz BiH koje su bile u Hrvatskoj i Hrvatska je u tome smislu bila kompenzirana”.

Izjavu Abdulaha Sidrana možete pogledati na ovom LINKU.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas