Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Bit će i minus 9: Stižu nam padavine i hladno vrijeme

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, povremeno i ponegdje, sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom.

Foto: Ilustracija

Na sjeveroistoku Hercegovine, prijepodne slaba kiša. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 4 do 9, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U petak, 12. januara, pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Hercegovini razvedravanje. U Bosni povremeno i ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 stepeni.

Upravo se čita:  Kako "operiraju" lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci "pali" u ruke policije

Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, veći dio subote, 13. januara, pretežno sunčano. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju, 14. januara, u Posavini pretežno sunčano. U ostalim područjima BiH pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguć vrlo slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 4 do 9 stepeni.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

U ponedjeljak, 15. januara, ujutro sunčano, hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas