Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Kritično stanje u Parizu: Nabujala Sena prepavila ulice prijestonice, stanovništvo ne pamti ovakvu situaciju

Preporučeno

Stanovi i kompanije uz obalu rijeke Sene u Parizu na visokom su stepenu opreza jer nabujala rijeka prijeti prelijevanjem iz svojeg korita. Neki podrumi u gradu već su poplavljeni nakon što se rijeka poslije obilnih kiša počela izlijevati, javlja BBC.

Predviđa se da će rijeka Sena još više nabujati tokom vikenda, a razina vode mogla bi se dići za nekoliko metara od svoje uobičajene razine.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Mnoge ceste u regiji već su poplavljene, a brodski promet, uključujući i poznate pariške turističke brodove, također trpi smetnje.

Očekuje se da će razina vode u rijeci biti i do šest metara, što je barem četiri metra više od normalne visine. Kip Krimskog vojnika, poznat kao Zouave, već se dugo koristi kao mjerilo razine vode u Parizu.

Upravo se čita:  Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

U petak je voda došla do sredine bedra statue vojnika, što je jako visoko, ni ne koliko je bilo tijekom poplava 1910-ih, kada je voda došla čak do vrata vojnika i poplavila grad na čak dva mjeseca.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas