Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U susjedstvu bez privilegija: Dodik u Hrvatskoj platio kaznu zbog prebrze vožnje

Preporučeno

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da kada putuje kroz Hrvatsku nema obavezu da se prijavljuje nadležnim institucijama, te da i kada bude član Predsjedništva BiH neće mu trebati pratnja, ni zaštita Hrvatske.

Kaže da sada, kada ide u Hrvatsku ne nosi oružje, niti treba da ga štiti policija te zemlje.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

-Ne treba me štititi policija Hrvatske kao ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka i člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. Ne osjećam se sigurno da me oni štite i vjerujem da će veoma brzo biti izgrađen put od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

Priznao je da je prije nekoliko dana u Hrvatskoj platio kaznu zbog prebrze vožnje.

Kazao je da je kod Vinkovaca njegovu kolonu zaustavila hrvatska saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine, a da nije imao incidente.

Hrvatski Jutarnji list je obajavio da je Dodik tražio od organa susjedne države da ga prilikom posjete Hrvatskoj tretiraju kao državnika. Međutim, oni su to odbili s obrazloženjem da se on u Hrvatskoj ne smatra državnim dužnosnikom koji bi imao status štićene osobe.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas